header banner
Default

Twee redenen waarom de Bitcoin-prijs vandaag daalt


De cryptomarkt bevindt zich in een neerwaartse trend, met Bitcoin (BTC) voorop. Na enige tijd boven de $37.000 verhandeld te zijn, is de koers van Bitcoin op het moment van schrijven gedaald tot ongeveer $36.000. Deze daling lijkt een tweetal oorzaken te hebben.

Analyse van de huidige daling in de Bitcoin Koers

De huidige daling in de Bitcoin koers lijkt deels te wijten aan een lage liquiditeit, zoals blijkt uit de liquiditeitsgrafiek. Er zijn opvallend weinig kooporders voor een BTC prijs boven de $33.000. Deze aanhoudend lage liquiditeit kan leiden tot verdere prijsdalingen. Een gebrek aan koopinteresse op hogere prijsniveaus kan pogingen om de prijs te verhogen snel doen uitputten, resulterend in een verdere prijsdaling.

#FireCharts shows #BTC price pulling back after another failed attempt at breaking $38k.

While I maintain my view that the market is due for a correction, we still can't rule out the possibility of another attempt at the $38k – $40k range, and an #ETF approval would be a likely… pic.twitter.com/W30XBFdvmK

— Material Indicators (@MI_Algos) November 16, 2023

Een andere belangrijke factor is de recente liquidatie van ongeveer $21 miljoen aan BTC long posities, volgens data van blockchain analyse platform CoinGlas. Dergelijke liquidaties kunnen leiden tot verhoogde marktvolatiliteit. Wanneer grote long posities geliquideerd worden, kan dit leiden tot plotselinge en aanzienlijke prijsschommelingen. De huidige liquidaties duiden mogelijk op een bearish trend, waarbij beleggers posities sluiten of gedwongen worden te sluiten door dalende prijzen.

Op dit moment lijkt de markt op een kruispunt te staan, met een daling die waarschijnlijker lijkt dan een stijging. De duur van deze daling is echter onzeker. Een mogelijke positieve ontwikkeling die Bitcoin uit dit onzekere sentiment zou kunnen trekken, is het goede nieuws over de lancering van een Spot exchange-traded fund (ETF).

Analist voorziet correctie

Volgens de bekende crypto-analist Ali Martinez wijst het huidige momentum van Bitcoin op een bearish trend. Ondanks recente positieve koersbewegingen, signaleert Martinez een belangrijke discrepantie: de koersstijging van Bitcoin loopt niet parallel met de groei van het netwerk. Deze mismatch ziet hij als een “rode vlag”.

Hij stelt dat de toename in het gebruik van het Bitcoin-netwerk achterblijft bij de koersstijgingen, wat kan wijzen op een zwakke fundament onder de huidige opwaartse trend. Martinez merkt ook op dat aankopen van Bitcoin door beleggers op beurzen en grote institutionele investeerders kunnen bijdragen aan deze divergentie tussen de koers en de netwerkgroei.

Handel €10.000 gratis en krijg €10 bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Anthony Meza

Last Updated: 1703029441

Views: 949

Rating: 3.9 / 5 (33 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Anthony Meza

Birthday: 1916-06-09

Address: 851 Farrell Mountains, North Kimberly, VA 38851

Phone: +3516294971098525

Job: Event Planner

Hobby: Singing, Knitting, Archery, Golf, Painting, Cycling, Stargazing

Introduction: My name is Anthony Meza, I am a unguarded, brilliant, skilled, striking, welcoming, radiant, Determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.